En lille video om konfekten Jimmy

For hovedpersonen i novellen “Jimmys bænk” er penge lig med lykke, og det yderste lag på konfekten “Jimmy” blev derfor logisk nok det spiselige guldstøv fra Urtegaarden.

Ifølge de gamle romere symboliserer mandler frugtbarhed og lykke. Derfor skulle centrum i denne konfekt være en ristet og let saltet mandel.

“Hvis du drømmer om mandler, symboliserer det et rigt og stabilt liv, som vil du opleve efter nogle skuffelser”.  Sådan skriver en norsk drømmetyder på sin hjemmeside – med hensyn til Jimmy har drømmetyderen kun delvist ret, men det må I selv læse historien for at forstå.

Mellem guldstøvet og mandlen er et lag Dulchey chokolade – en let karamelliseret lys chokolade fra Valhrona.

Se min lille video for at høre mere om manden Jimmy og se tilblivelsen af chokoladekonfekten Jimmy i første afsnit af “Krinkelkrogens Konfektværksted” her.

Uddrag af novellen

Der fandtes andre og ældre minder. Jimmy huskede svagt, hvordan hans mor sad i køkkenet med papillotter i håret og drak kaffe i sin lyseblå badekåbe. Det var i tiden før hans skolestart. Han havde haft for vane at glide ind i hendes varme favn, når han kom søvndrukken ud fra soveværelset om morgenen. Hun var den trygge base, og han kendte ikke andet.
Dengang lagde han ikke mærke til den skarpe lugt omkring hende. Da han kom i seksårsalderen, syntes han, at lugten var ubehagelig og moren underligt fraværende indimellem. Engang var hun næsten faldet ned af stolen, men hun grinede bare. Af og til skulle han sidde på skødet, selv om han følte, at han var for gammel til den slags. Det var ubehageligt. Især når hun også ville knibe ham i kinden, klemme ham og sådan noget.

– Kom her! Op til mor, spandt hun og klappede sig på låret. Så holdt hun ham fast og snusede til hans nakkehår.
Han kunne ikke lide det.
Da han blev et par år ældre, opdagede han, hvad den skarpe lugt betød. Der var også snaps i kaffen. Der var meget snaps, og der kom mere snaps.
Da Jimmy var ti, kom hans mor med bemærkninger som, ”du bliver en rigtig skørtejæger, Jimmy. Det er få drenge, der er så smukke som dig” eller ”du bliver bestemt til noget stort − sådan en flot fyr kan da få, hvad han vil have”.
Jimmy blev genert og utilpas, men morens ord lejrede sig alligevel i hans underbevidsthed.

Piger blev ganske rigtigt Jimmys svaghed. Hans anden svaghed var penge.
– Med penge nok, så er alle problemer løst, sagde moren ofte, mens hun samlede de klirrende flasker, der gav pant. De andre fik Jimmy lov til at smide ned i flaskecontaineren.
På en af turene ned til containeren havde han besluttet sig for at redde hende. At skaffe masser af penge, når han blev stor nok. Han havde besluttet sig for at blive millionær, før han blev 30 år.