Om Mikael

cropped-P4080146-1.jpg

Alle dage med en pen i hånden

Mikael Bent er uddannet videnskabsjournalist fra Roskilde Universitet med speciale i biologi og kommunikation. Han stammer fra Roskilde, hvor han også er vokset op. De sidste mange år har han boet i Hvalsø på Midtsjælland. Gennem en lang karriere har han skrevet om miljø, jordbrug, teknologi og andre naturvidenskabelige emner.

Det er vanskeligt at arbejde med sproget, når man skal jonglere med de akademiske og naturvidenskabelige begreber. Det har skærpet hans evne til at analysere sproget og vurdere indhold og form i forhold til læserens ønsker og uddannelsesniveau. Det er nemmere at bruge en masse fremmedord og fagtermer, end det er at give et indblik i naturvidenskaben med mere almindeligt sprogbrug.

Mikael Bent har dog altid skrevet prosa. Han har siden ungdommen brændt for at fortælle eventyr, fortællinger og de gode historier. Meget er skrevet til skrivebordsskuffen, men andet har fundet ud til et publikum. Roskilde Universitet var på et tidspunkt truet af lukning, og hvad var mere naturligt for Mikael Bent end at melde sig under fanerne? Der blev skrevet tekster og sange – og optrådt. På trods af sceneskræk og en introvert følelses indeni. Adskillige tekster er efterfølgende blevet skrevet til den lokale teatergruppe i Hvalsø – enten til børneteater, revy eller mere seriøse voksenstykker. Med novellesamlingen Krinkelkroge sættes der ord på de små hjørner og skjulte steder i menneskesindet.